Šo jūs noteikti pat nenojautāt! Dārznieki atklāj, ka vislabākais laiks šī auga sēšanai ir tieši jūlija beigas: tas paspēj ne tikai izaugt, bet dod arī super lielu ražu

Foto – Pexels

Dārzu saimniekiem bieži visrosīgākais laiks ir pavasarī un vasaras sākumā – viss tiek sēts, stādīts, piķēts un jūlijs jau ir laiks, kad sākam novākt ražu. Un tomēr! Ir kāds gardums, ko dārzā var iesēt vēl tagad – jūlija beigās!

Tātad, profesionāli dārznieki stāsta, ka šis augs nav pretenciozs, ka par to nav nekā ļoti sarežģīti jārūpējas, bet tas vēl, iesēts šķietami bezmaz vasaras otrajā pusē, ne tikai paspēs izaugt, bet arī dot super ražu. Un nemaz nerunāsim par to, cik ļoti, ļoti garšīgs tas ir!!!

Foto – Unsplash

Minēsiet, kas tas ir? Zaļie zirnīši! Ak! Un kuram gan negaršo cukurzirnīši? Tie ir fantastiski garšīgi un garšo gan maziem, gan lieliem, vai ne?

Zaļie zirnīši ir viens no populārākajiem dārzeņiem, kas tiek plaši izmantots dažādos ēdienos, un ir pazīstami ar savu saldumu un kraukšķīgumu. Zaļie zirnīši ir dabiski saldi, kas padara tos par patīkamu un garšīgu papildinājumu salātiem, zupām, sautējumiem un citiem ēdieniem. To saldums ir īpaši izteikts, kad zirnīši ir svaigi un nesen novākti, radot lielisku garšas kontrastu ar citiem dārzeņiem.

Zirnīši ir pazīstami ar savu kraukšķīgo tekstūru, kas piešķir ēdieniem patīkamu bite. Šī tekstūra var būt īpaši izteikta, ja zirnīši tiek vārīti īsu laiku vai tiks izmantoti svaigi. Kraukšķīgie zirnīši lieliski sader ar citām sastāvdaļām, radot interesantus kontrastus salātos vai kā garnīrs.

Laika ziņu eksperts Toms Bricis nāk klajā ar steidzamu paziņojumu: pirmdien Latvijā gaidāmi ļoti bīstami laika apstākļi, kas nesīs plašus postījumus

Zaļie zirnīši ir ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi. Zirnīši satur augstas kvalitātes olbaltumvielas, kas ir svarīgas muskuļu attīstībai un atjaunošanai.  Tie satur C vitamīnu, K vitamīnu un B grupas vitamīnus, kā arī minerālvielas, piemēram, dzelzi un magniju, kas ir svarīgas imunitātes un vispārējās veselības uzturēšanai.

Lasi vēl: Kas par brīnumu! Arbūza limonādes recepte no slepenās pavārgrāmatas

Zaļie zirnīši ir ļoti daudzpusīgi un var tikt izmantoti dažādos ēdienos. Tos var pievienot svaigiem salātiem, lai piešķirtu garšas un krāsas nianses.

Tāpēc noskaidrosim, kāpēc tad tos var un pat vajag sēt jūlija beigās?

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment